Windows 8: Apps waar je wat mee kan!

Published On 10 April, 2013 | By Tom |

Windows 8


Er is nog nooit een versie van Windows gelanceerd die zo veel kritiek te lanceren kreeg dan bij de lancering van Windows 8. Niet helemaal vreemd natuurlijk aangezien de mens maar wat van vastigheid houdt. En wanneer je het als Microsoft zijnde dan aandurft om die oude vertrouwde startknop van het bureaublad te laten verdwijnen dan zijn protesten van doorgewinterde computergebruikers niet van de lucht! Maar is dat wel terecht eigenlijk?

Start
Laten we eerlijk zijn, het is even wennen zo zonder Start. Windows 8 doet het met een overzichtelijk startscherm vol sjablonen waarmee je apps activeert, websites bezoekt en spelletjes opstart. Deze drastische make-over moet Microsoft een betere concurrentiepositie bieden met concurrerende besturingssystemen zoals Android en iOS. Om ons allen vertrouwd te maken met de nieuwe functionaliteiten komt Microsoft met een campagne om het gemak van de apps van Windows 8 onder de aandacht te brengen. Het is zo moeilijk nog niet. Toch?

Apps waar je wat mee kan

De toekomst
Windows 8 lijkt helemaal klaar te zijn voor de toekomst. Een toekomst waar er voor traditionele PC’s geen plaatst meer lijken te zijn maar alles een groot touchscreen worden gaat. Een toekomst waar swipen de normaalste zaak van de wereld is. Een toekomst waar de ‘doorgewinterde computergebruiker van nu’ nog niet helemaal klaar voor is. Maar ook die gaat – nee moet! – er aan geloven. Zonder Start zullen we het straks moeten stellen. Wen er alvast maar aan!

De beste apps vind je in de Windows Apps Store. De apps zijn onderverdeeld in de categorie├źn Games, Music & Video, News & Weather, Entertainment, Books & Reference, Education en More.

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *