Is de iPhone 6 eigenlijk wel tof?

Published On 9 September, 2014 | By Freek Keesen |

Gister kwam Apple met de presentatie van de iPhone 6. Voor een buitenstaander een rare happening (omdat het al een happening genoemd wordt, ten eerste…). Het vrijkomen van details over de nieuwe iPhone 6 deed bij mij de vraag opwaaien: Wordt de iPhone 6 eigenlijk wel zo tof?

Groter, de ‘phablet’

Wat ten eerste opviel is dat de nieuwe iPhone is aangekomen, en flink ook: De iPhone 6 zal 4,7 inch diagonaal display hebben, tegenover de iPhone 5 die 4,- inch groot was. Daarnaast komt Apple weer met twee modellen, maar in plaats een goedkopere c-variant, komen ze nu met een duurdere, grotere variant; De iPhone 6 Plus. Deze is nog groter met z’n 5,5 inch diagonale scherm en een aantal media hebben al de term ‘phablet'(= phone en tablet) laten vallen.

o56xexoef5sj5b14

Maar willen mensen wel een grotere smartphone overal heen moeten dragen? Opzich zijn de populaire smartphones op het moment wel rond deze grootte, denk aan de Nexus 4 of de Samsung Galaxy S4. Maar geldt dit ook voor de iPhone-gebruiker?

Geen barsten in het scherm?

Het gerucht ging dat er sterk saffier-glas zou worden gebruikt. Dit zou een eind brengen aan barsten in het scherm, zodra je hem ook maar één keertje laat vallen. Een serieus nadeel van de iPhone, dat ik vaak genoeg bij anderen heb zien gebeuren. Terwijl ik laat mijn Galaxy altijd vallen en er zit geen krasje op. Maar de geruchten waren niet waar. Ben je dus een beetje klunzig, laat de iPhone 6 dan lekker aan je voorbij gaan.

Verandert er eigenlijk wel wat?

tumblr_nbosrpuzch1tio2qvo1_500

Een beetje flauw is het bovenstaande plaatje wel, aangezien er geen features worden aangekaart die wat te maken hebben met de snelheid van het systeem. Maar het laat wel zien dat Apple niet per sé de voorloper of de visionair is die het claimt te zijn.

Samsung heeft zelfs al gereageerd met een commercial over dat zij al eerder waren met grote schermen:

https://www.youtube.com/watch?v=oxhSnNZH3Rk

Dat er dingetjes veranderen als dat de nieuwe iPhone weer een paar milimeter dunner is, doen mij persoonlijk de schouders ophalen. Ook is het design van iPhone 6 minder hoekig dan die van de iPhone 5… dikke care, daarmee ga je alleen maar terug naar de iPhone 1! Ook wordt het net-niet-full-hd-scherm van 1334 x 750 pixels verkocht als een ‘Retina HD-scherm’; Bewoordingen zijn immers belangrijk als je bullshit verkoopt.

Slow-motion camera

Dan iets wat wel awesome-sauce is! De camera van de Apple iPhone 6 schiet slowmotion video’s in HD-ready (720p). Met een framerate van 240 frames per second (fps) kan je video’s 8 keer slomer afspelen en alsnog vloeiende beelden maken. – Je ogen registreren namelijk maar zo’n 30 fps. – Samen met de Hyperlapse app kan je dus met de Apple iPhone 6 video’s in allerlei snelheden schieten! Daar word ik dan toch wel weer een beetje jaloers van.

Belangrijkste specs iPhone 6

  • iPhone 6 heeft een scherm van 4,7 inch. De iPhone 6 Plus wordt 5,5 inch. (de iPhone 5 was 5,- inch groot)
  • iPhone 6 is 6,9mm dik en de iPhone 6 Plus 7,1mm.
  • Het design is geïnspireerd op het oude model iPhone, met rondere vormen.
  • Resolutie: 1334 x 750 pixels
  • Het scherm wordt bescherm met ion-versterkt glas. Maar dus geen saffier kristallen glas…
  • iPhone 6 heeft betere camera specs. 8 megapixels (is hetzelfde gebleven) met een nieuwe focus en exposre systeem. Met optische beeldstabilisatie.
  • Camera Video: 1080p op 60 fps; 720p op 240 fps (8x slowmotion)
  • Het grotere scherm laat beter multi-tasking toe.
  • Met ingebouwde barometer

 

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *