Youtube-oprichters werken aan Zeen

Published On 9 April, 2012 | By Tom |

“DISCOVER & CREATE Beautiful Magazines”

Een quote met potentie als je het mij vraagt! Zeker als je hoort dat het slaat op de nieuwe dienst van Youtube-oprichters Chad Hurley en Steve Chen. Zeen ( een woordspeling op ‘zine’ van magazine) heeft namelijk zijn eerste stapjes in de wereld van het internet gezet met de lancering van een landingspage. Met deze nieuwe dienst wordt het voor gebruikers mogelijk om eigen tijdschriften te kunnen maken en lezen. Voor mij als ‘tech-nerd’ en Flipboard fan een grote stap vooruit! Voor uitgevers wereldwijd een donkergrijs vooruitzicht?

Uitgevers hebben het moeilijk. Door het internet zijn mensen gewend geraakt aan gratis informatie. Waarom zou je betalen om De Telegraaf dagelijks op de mat te vinden of een abonnement nemen op Elsevier als je het merendeel van de informatie ook via internet kan verkrijgen? Ook de advertentie-inkomsten lopen terug aangezien printadvertenties steeds minder waarde hebben. Gratis dagblad De Pers is hier bijvoorbeeld een bekend slachtoffer van en ondanks dat duizenden mensen dagelijks De Pers met veel plezier lazen bleek er toch geen levensvatbare markt te zijn. Er kwam simpelweg niet genoeg geld binnen. Alleen de crisis als schuldige aanwijzen is natuurlijk veel te kort door de bocht. Tijden veranderen en oude bedrijven voeren een hardnekkig gevecht om in leven te blijven. Dit zal voor vele een dappere maar hopeloze strijd blijken te zijn…

Dat de next generation technologische oplossingen zelden tot nooit uitgevonden worden door de oude reuzen wordt nu weer eens bevestigd. Zeen lijkt alles in zich te hebben om een geheel nieuwe hit te worden. Tijdschriften 2.0, ik kan niet wachten! Mijn username is dan ook al vastgelegd.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik hou van communicatie. Niet alleen in de kroeg of in de supermarkt, maar ook zeker online! De vrijheid die het internet me biedt is me een groot goed. Mijn doel? Een (virtuele) glimlach om een schrijfsel maakt ook mijn dag weer heel wat plezieriger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *