Zie jij jezelf al liggen in de blauwe wateren van Antarctica?

Published On 16 October, 2013 | By Sam |

Zwemmen tussen de orka’s, walvissen, zeehonden en pinquïns. Wie droomt hier niet al jaren van? Gelukkig dacht Aurora Expeditions hetzelfde en maakt het daarom binnenkort mogelijk om in de prachtige omgeving in het ijskoude water van Antarctica te snorkelen. Vanaf volgend jaar februari en maart organiseert de Australische Cruiseoperator haar eerste snorkel-expedities rond de zuidpool.

“Een baanbrekende nieuwe activiteit, die passagiers de mogelijkheid geeft het koude water te verkennen samen met pinguïns, zeehonden en walvissen, genaamd ‘Polar-snorkelen‘”. Dat is de omschrijving die de Cruiseoperator geeft aan de snorkeltocht in het water van de zuidpool. Deze Australische maatschappij vond dat het tijd werd voor een nieuwe manier van vakantie vieren en heeft deze activiteit toegevoegd aan haar programma. En dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg!

Ben je een koukleum? Maak dan je borst alvast maar nat. Het water is namelijk, met een gemiddelde temperatuur van -2 graden Celsius, behoorlijk aan de frisse kant. Maar speciale pakken, dikke handschoenen, een loodgordel, flippers, een duikbril, een snorkel en al het andere dat bij de perfecte uitrusting komt kijken maken het een expeditie om nooit te vergeten.

Daarnaast hoef je tijdens de snorkeltocht uiteraard niet bang te zijn dat je iets overkomt: alles gebeurt namelijk onder leiding van de beste experts op het gebied van duiken in koud water. Deze gidsen zorgen er ook voor dat je zorgeloos kunt snorkelen tussen prachtige beschutten baaitjes en boven gezonken schepen. Maar daarnaast kun je je vergapen van de majestueuze witte ijsbergen en zie je, als je geluk hebt, de echte koningspinguïns van dichtbij. Dat is weer eens iets anders dan clownvisjes!

Zie jij jezelf al met je duikbril en flippers in de Zuidelijke oceaan liggen? Begin dan maar alvast met sparen want de prijzen beginnen bij $7200,- per persoon.

Bekijk onderstaand filmpje voor een voorproefje in de onderwaterwereld van Antarctica

5.00 avg. rating (98% score) - 1 vote

Like this Article? Share it!

About The Author

Ik ben Sam! Een enthousiaste student bedrijfscommunicatie die graag schrijft over Toffe Dingen. Ik hou van appels, de Efteling en vroeg opstaan. Voor Toffe Dingen schrijf ik over van alles. Als het maar Tof is. Ik word blij van chocola, groene thee en leuke mensen om me heen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *