Zo klinkt een dove rapper – geen typo!

Published On 27 October, 2015 | By Freek Keesen |

De dopeste blanke rapper komt uit Detroit zoals we weten…ook als het aankomt op dove rappers. Wat?!

Meet Sean Forbes

Sean Forbes is een rapper uit Detroit met een record deal bij Web Entertainment (de label die Eminem de wereld in lanceerde) voor twee albums. Zijn debuutalbum heet Perfect Imperfection waarvoor hij optreed in 60 steden voor meer dan 150.000 fans. Ohja, nog iets: Hij is hartstikke doof!

shapeimage_1

Dit is geen grap…alhoewel ik het me voor kan stellen dat dit feit minimaal een glimlach op je smoel doet toveren. Als je nog niet in lachen uitgebarsten bent, met alle respect, check dan dit:

“Sean Forbes tradt op onder andere in een uitverkochte House of Blues in Los Angeles, waar hij het podium deelde met Stevie Wonder.” – Washington Post

FisticuffsLaten we even alle voor de hand liggende, flauwe grappen voor ons laten. – We zouden bijvoorbeeld kunnen grappen over zijn grotendeels dove publiek, die hij waarschijnlijk deelt met Yes-R, Drake en Ronnie Flex. zZING! Ook moeten we denken aan Fisticuffs, de parodie van Dave Chappelle op 50 Cent, die in zijn oor geschoten is. Turn them headphones up… seriously I can’t hear, n***a!! 

Nee, niks daarvan. Het is gewoonweg fascinerend dat er zoiets kan bestaan!

Hoe doet Sean Forbes het?

Doof zijn betekent niet dat je niks kan horen. Door vibraties in hun huid kan het brein een ritme aanhouden. Sean Forbes is doof sinds dat hij 9 maanden oud was, maar die vroege leeftijd is juist een redding; Mensen die vroeg in hun leven doof worden, ontwikkelen een tactiele sensaties in de regio van het brein waar normaal gesproken het gehoor plaatsvindt.

main-finding-his-beat

Daarnaast gebruikt Sean Forbes uiteraard ook doventaal om expressie te geven aan zijn lyrics. Tijdens optredens worden zijn lyrics geanimeerd op een LCD-scherm achter hem. Hij ziet zichzelf als een all-round entertainer. Van zelfspot is ‘ie tevens ook niet vies. Daarmee lijkt hij zeker meer dan slechts een gimmick!

Bekijk de dove rapper – Sean Forbes – “Im Deaf”:

Check hier trouwens hoe een doof geboren meisje haar eerste concert meemaakt!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author

hou van Toffe Dingen als: Devin The Dude ● Michael Jordan ● Opgezwolle ● The Big Lebowski ● The Daily Show ● HBO ● Traveling ● FreakyFreek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *