Zorgeloos logo

Zorgeloos: De zorgverzekeraar van de toekomst

Published On 15 August, 2017 | By Yannic Doeve |

Ruim een jaar geleden werd de beweging Zorgeloos opgericht. Het is een initiatief van Buurtzorg oprichter Jos de Blok. De oprichting is in samenwerking met, hoogleraar Transitiekunde Jan Rotmans en hoogleraar Innovatie management Matthieu Weggeman, gegaan. Ze willen zorgverzekeringen menselijker, eenvoudiger en goedkoper maken.

Onvrede

Zo vinden ze onder andere dat zorgverzekeraars te veel macht hebben, verzekeringen niet de juiste gepersonaliseerde zorg leveren en moeten zorgverzekeringen transparanter worden. Aan de hand van ’10 punten van de zorg’ willen ze hun onvrede kenbaar maken aan de regering. Zo vinden ze onder andere dat zorgverzekeraars te veel macht hebben, verzekeringen niet de juiste gepersonaliseerde zorg leveren en moeten zorgverzekeringen transparanter worden.

Initiatief

Zorgeloos wil een nieuwe beweging creëren die de zorg radicaal veranderd. Dat is lastig omdat niet iedereen even zomaar een nieuwe zorgverzekeraar kan oprichten. Startende zorgerverzekeraars zijn verplicht om een miljoenenborg garant te hebben. Of hebben een minimumaantal verzekerden klaar staan.

Met 50.000 mensen kan Zorgeloos een burgerinitiatief indienen bij de Tweede Kamer. Daarvoor proberen ze komende tijd via Social Media genoeg mensen te bereiken die zich willen aansluiten bij Zorgeloos.

Interesse?

De planning is nu dat Zorgeloos vanaf 1 januari 2018 van start kan gaan. Spreken de ideeën van Zorgeloos je aan? Op hun website kun je je aanmelden om de plannen te ondersteunen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Like this Article? Share it!

About The Author